Iron Man 3

Iron Man 3 1.4.0

Knallende endless runner gebaseerd op de film

Iron Man 3 is een uitgebreide endless runner waarin je de rol van de beroemde superheld speelt. Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Hollywoodwaardige presentatie
  • Veel missies en uitdagingen
  • Veel power-ups en upgrades
  • 18 pakken
  • Bediening kan worden aangepast

TEGEN

  • Lastig onder de knie te krijgen
  • Nadruk op in-app aankopen

Uitmuntend
8

Iron Man 3 is een uitgebreide endless runner waarin je de rol van de beroemde superheld speelt.

Endless running - maar met meer diepgang

Iron Man 3 is in principe een endless running (of eigenlijk meer een endless flying) game á la Temple Run. Het spel heeft echter meer diepgang dan veel bekende titels in dit genre, met een plot die losjes is gebaseerd op de nieuwste Iron Man-film.

Je vliegt door verschillende gebieden terwijl je obstakels ontwijkt en vijanden neerknalt. Met de talloze power-ups upgrade je je pak, koop je nieuwe pakken (achttien in totaal!) en wapens, en zet je je verdediging een tandje omhoog.

Naast het zo ver mogelijk vliegen zonder dood te gaan, zijn er ook verschillende missies in Iron Man 3. Voer je die uit, dan krijg je extra credits en ISO-8 - de munteenheid van het spel. De dagelijkse missies vertellen je steeds een stukje meer van het verhaal.

Zoals bij veel spellen, moet je ook in Iron Man 3 in-app aankopen doen om verder te komen. Betaal je niet, dan duurt het erg lang voor je verder kunt en wacht je oneindig lang tot Iron Man weer gerepareerd is. Erg frustrerend, maar zo werkt het tegenwoordig nou eenmaal bij de zogenaamde "freemium" games.

Iron Man 3 heeft geen mutiplayermodus. Toch competitief ingesteld? Vergelijk dan jouw scores met die van andere spelers.

Klaar om op te stijgen

Speel je Iron Man 3 voor de eerste keer, dan is de hoeveelheid missies, items en vijanden nogal overweldigend. Ook bepaalt Iron Man zelf hoe hoog of laag hij vliegt.

Het bedienen van de metalen superheld is sowieso nogal onhandig. Je veegt van links naar rechts om van richting te veranderen, maar erg precies gaat dit niet, waardoor je moeilijk obstakels ontwijkt. Je kunt het spel ook spelen met tilt-controls, wat wij vele malen prettiger vonden.

Als je de bediening onder de knie hebt en gewend bent aan al die chaos op het scherm, dan speelt Iron Man 3 lekker weg en ben je zo verslaafd aan de actievolle gameplay.

Hollywood-uiterlijk

Qua presentatie is Iron Man 3 een echte topper en één van de meest uitgebreide endless runners van dit moment. De 3D graphics zijn indrukwekkend, de explosies over-the-top, de muziek beukt erop los en de stemmen zijn goed gedaan. We verwachten eigenlijk ook niet anders van een filmspel.

Onze mening

Iron Man 3 is lastig om onder de knie te krijgen en het wachten tot je weer kunt spelen is frustrerend. Door zijn uiterlijk, knallende gameplay en enorme hoeveelheid uitdagingen en missies, is Iron Man 3 echter minder repetitief en eentonig dan andere endless runners.

Iron Man 3

Download

Iron Man 3 1.4.0